Om

Delphine Pieragostini, projektledare

Leksaksbiblioteket startade som en tanke när vi flyttade till Vänersborg från Göteborg, där jag hade varit medlem i Majornas Leksaksbibliotek (Sveriges första).

Drömmen är att det ska vara mer än ett utbytande av leksaker, utan även en mötesplats för familjer. Vi har många idéer om vad vi vill göra, det handlar om aktiviteter för barn (yoga, teater, rytmik, musik, pyssel osv) samt träffar för föräldrar (barnstyrd matintroduktion, bärsjalsträffar, amningshjälp osv.).

Hållbarhet ska vara ett ledord som går igenom verksamheten och det är ju något som gäller även för Vänersborgs kommun.

Starten på projektet har hämmats av covid (som allt annat) men vi önskar att komma igång med full fart.

Vi samarbetar med Röda Korset i Vänersborg och återfinns på Röda Korsets Hus på Edsgatan 25 i Vänersborg där vi har öppet mellan 10-12 på lördagar.

Hur kan ni stötta oss?

Vi är en ideell förening och vi får främst våra leksaker via donationer, samt genom startbidrag från Vänersborgs kommun.

Bli medlem – Genom att bli medlem stödjer du vår ideella förening och möjlighet för att se ett bredare utbud

Sponsra oss – Vänligen kontakta oss om du vill hjälpa att bidra till en mer hållbar värld i framtiden och rätt för alla barn att få tillgång till leksaker!

Skänka leksaker – Skänka leksaker som du skulle gärna vill se själv i vårt utbud! Inga batterier, ingen gammal plast, inga gosedjur, inga trasiga leksaker eller delar som fattas! Du får gratis medlemskap mot 2 skänkade leksak.